Actueel

17-09-2020 16:40

We hebben u al een poos niet meer kunnen zien of ontmoeten. Optredens blijven helaas uit..... Het doet me denken aan de tekst van een prachtig lied Irish Blessing. Een oude Ierse zegenwens – bedoeld voor bij een afscheid wanneer je elkaar langere tijd niet zult zien. Een tekst die mij altijd heeft aangetrokken:

May the road rise to meet you
Moge de weg je tegemoet komen.
May the wind be ever at your back
Moge je altijd wind mee hebben.
May the sun shine warm upon your face
Moge de zon altijd warm schijnen op je gezicht
May the rain fall soft upon your fields
de regen zacht op je velden vallen
And until we meet again
En tot wij elkaar weer ontmoeten,
May God hold you in the palm of His hand
moge God je altijd in de palm van Zijn Hand houden.
 

 De woorden zijn veel op muziek gezet, ook wij hebben het met koor gezongen. Wel verscheidene keren zelfs. Telkens als ik dit hoor of zing, moet ik wel aan een aantal mensen denken en bid ik het zingend mee: ‘and until we meet again, may God hold you, may God hold you, ever in the palm of His hand’. https://www.youtube.com/watch?v=jw-67dNESf8 (in de versie van de band Trinity)

Het lijkt allemaal zo heel gewoon. Gerinkel van de telefoon. Een stem: ‘Ik heb aan jou gedacht’. Bezoek dat ik niet had verwacht. De zon die door mijn ramen dringt. Een vogel die zijn liedje zingt. Mijn kind dat zegt: ‘Ik vind jou lief!’ Een groet, een opgewekte lach van iemand die ik lang niet zag. Maar het is allemaal verre van gewoon. Ik denk dat we dat allemaal het afgelopen halfjaar wel zo ervaren hebben. Corona een woord, een virus waar we in januari nog nooit van gehoord hadden. Nu een halfjaar later weten we maar al te goed welk vreselijk kwaad het kan aanrichten en helaas heeft aangericht. Het maakte alles in 1 klap ongewoon.

Het leek wel of in we in een hele slechte film met z’n allen terecht waren gekomen met een heel slecht filmscenario. Het zingen wat voor de ene een uitlaatklep betekent en voor een ander weer meer een sociaal aspect bevat moesten we ineens missen. Wie had dat voor mogelijk gehouden. We meenden toch dat je altijd en overal kon en mocht zingen?

Heeft het dan ons ook nog goede dingen gebracht het afgelopen jaar? Ja, ik ben van mening van wel. We zijn met beide voeten weer even op de grond gezet. Down to earth, de realiteit. We werden creatiever. We zijn nader tot elkaar gekomen en misschien wel tot God. We waarderen weer de mensen, de zaken om ons heen en heeft ook wel rust gebracht. 

Maar het blijft toch vreemd, om als koor stil te moeten blijven. Niet zingen, niet repeteren, elkaar niet te kunnen ontmoeten. Geen optredens, optredens af moeten zeggen en grote onzekerheid wanneer en hoe wel weer te kunnen zingen.  Begin september hebben we met z'n allen moeten besluiten dit jaar geen repetities meer te organiseren. Wij willen niets liever dan met elkaar zingen, maar wel op een verantwoorde manier! 

Wij hopen u zsm weer te ontmoeten in 2021 bij een van onze optredens. Dat duurt nog lang, maar wij wensen u een goede tijd. Let op u zelf en op de ander. 
 
Ik wens u/ jullie “May God hold you in the palm of His hand”:
Voor elke storm een regenboog.
Voor elke traan een glimlach.
Voor elk verdriet een belofte.
Voor moeilijke tijden een zegen. 
Voor ieder probleem een trouwe vriend om je te steunen
Voor elke zucht een prachtig lied
En voor ieder gebed een antwoord.
 

 

01-01-2020 00:00

Besteld u wel eens wat online ?
Wist u dat u dan ons koor heel makkelijk GRATIS kan sponsoren? Het kost u niets extra's en toch steunt u het koor.

HOE?
* Ga voor uw aankoop eerst naar:https://www.sponsorkliks.com/
* Zoek ons koor Vereniging Interkerkelijk Koor de Regenboog
* Zoek de online winkel waar u uw aankopen gaat doen en u wordt doorgelinkt naar de desbetreffende webshop.

Meer info: https://www.youtube.com/watch…

Zo ondersteunt u Interkerkelijk koor de Regenboog!
Alvast onze dank en veel plezier met uw aankoop.

“SponsorKliks,

Gastenboek

Deze sectie is leeg.

Contact

Interkerkelijk koor de Regenboog
Lunteren
secretaris@ikkderegenbooglunteren.nl