Onze dirigente Ineke Bos - Strootman werd geboren op 26 februari 1957 te Ede. Ze groeide op in een muzikaal gezin. Al op haar zevende jaar kreeg ze haar eerste pianolessen en toen ze vijftien jaar was begeleidde ze al enkele plaatselijke koren tijdens de repetities en uitvoeringen.

Haar muzikale loopbaan  begon al op vijftien jarige leeftijd met het begeleiden van koren op de piano. Dit heeft ze vele jaren met zeer veel plezier bij diverse koren gedaan. Zodoende heeft ze ook samen mogen werken met tal van dirigenten. Dit heeft er toe geleid dat ze zelf is gaan dirigeren en inmiddels ruime ervaring heeft opgedaan bij verschillende kinder-, jongeren- en gemengde koren.

Jarenlang maakte Ineke deel uit van het grootste familiekoor van de wereld: het Van Gemerens Familiekoor. Hieruit blijkt eens te meer: muziek zit Ineke Bos in het bloed. Ze maakte concertreizen naar onder andere Hongarije, Tsjechië, Duitsland en Canada, als dirigent en/of pianiste.

Als dirigent heeft zij door de jaren heen gewerkt met vele bekende solisten en is ook het dirigeren van koor met orkestbegeleiding haar niet vreemd. Met de koren heeft zij gewerkt aan een breed repertoire, voornamelijk geestelijke muziek maar ook variërend van opera tot populair werk.

Ze is dirigent van 4 koren: naast ons koor de Regenboog dirigeert Ineke ook mannenkoor Laudate uit Barneveld en Christelijke zangvereniging Excelsior uit Nijkerk. Daarnaast is zij ook 2e dirigente van mannenkoor De Schaffelaar in Barneveld.

Zij volgde een aantal jaren pianolessen bij Armin Segger en kreeg zanglessen van Ali Hendriksen. Verder volgde ze een koordirectiecursus in Arnhem en woont regelmatig workshops bij. In juli 2012 heeft zij de Kurt Thomas cursus gevolgd  aan de HKU te Utrecht en heeft daarvoor een certificaat verkregen

Het evangelie zingend uitdragen tot eer van onze God en het maken van muziek is haar grootste drijfveer. Ze blijf het een geweldige uitdaging vinden om mensen, groot en klein, te enthousiasmeren en er telkens weer naar te streven de koorklank te verbeteren.